BMW Latvija - Jaunā BMW 7. sērija: Izcila sportiska izskata un luksusa klases komforta harmonija

(15.06.2012.)

• Jaunie priekšējie lukturi, kas pilnībā aprīkoti ar LED, izteiktais BMW elipsveida režģis un izmainītais priekšējais pārsegs raksturo nepārprotamo jaunā BMW 7. sērijas automobiļa izskatu.
  • Kokpita jaunumos ietilpst daudzfunkcionālais instrumentu displejs, kas ļauj vadītājam izvēlēties visdažādāko informāciju, kā arī centrālais vadības displejs ar 3D grafiku. Jaunais aizmugurē sēdošo izklaides komplekts.
  • Jaunu un uzlabotu dzinēju izvēles iespējas paceļ latiņu jaudas un efektivitātes ziņā. Astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba ietilpst standartaprīkojumā. Iespējams panākt pat līdz 25 procentu degvielas patēriņa ietaupījumu.
  • Jaunajā klāstā ietilpst dzinēji, sākot ar TwinPower turbodīzeļa dzinēju, kas atzīts par pasaulē jaudīgāko vienrindas sešcilindru dīzeļdzinēju, līdz pat otrās paaudzes BMW ActiveHybrid 7.
  • Tādas progresīvās tehnoloģijas, kā vienmērīgas braukšanas režīms, proaktīvā hibrīdtehnoloģija un braukšanas pieredzes vadības slēdzis ar ECO PRO režīmu, uzlabo gan braukšanas ērtumu, gan efektivitāti.
  • Uzlabota šasija – ar aizmugurējās ass pašregulējošo pneimatisko balstiekārtu – nodrošina ievērojamu komforta līmeņa paaugstinājumu, mērojot lielus attālumus.
  • Galvenie jaunā Connected Drive elementi: jaunākās paaudzes profesionālā navigācijas sistēma, BMW nakts redzamība + dinamiskais gaismas punkts, pretapžilbināšanas funkcija ar LED tālo gaismu palīgu, BMW auto novietošanas palīgs, vadītāja papildinātais palīgs, aktīvā aizsardzība.

Jaunā BMW 7. sērija ir gatava nostiprināt savu pozīciju kā inovatīvākais sedans luksusa klases automobiļu segmentā. BMW autoparka flagmaņu modeļu sērija vienlīdz pārliecinoši iemieso sportisku eleganci, uzlabotu spēka pārvada tehnoloģiju un ekskluzīvu komfortu. Un tagad, sperot drošu soli uz priekšu produkta satura ziņā, šis sedans ir gatavs izcelt savu vadošo pozīciju. Jaunie LED priekšējie lukturi, pilnveidotais salons ar optimizētu skaņas izolāciju, būtiski uzlabotais braukšanas komforts, visaptverošs papildaprīkojuma piedāvājums un jaunākās drošības tehnoloģijas kopā nodrošina augstākās klases braukšanas pieredzi. Jaunu vai optimizētu piedziņas sistēmu klāsts, tostarp pasaulē jaudīgākais sešcilindru vienrindas dīzeļdzinējs un otrās paaudzes BMW ActiveHybrid 7, izvirza jaunus snieguma un efektivitātes etalonus.

Korpuss: jaunie LED priekšējie lukturi un smalkas jaunā dizaina iezīmes.
Dinamiskas līnijas un ideāli izlīdzsvarotas proporcijas vēl arvien ir BMW 7. sērijas sedana sportiskā un elegantā izskata pamatvērtības. Jaunās BMW 7. sērijas pamanāmākā iezīme ir jaunie LED priekšējie lukturi ar BMW raksturīgajiem Corona gredzeniem un smalkā akcentu josla, kas tagad ļauj atpazīt jauno BMW 7. sēriju arī diennakts tumšajā laikā. Izmainītais BMW elipsveida režģis ar deviņiem stieņiem iepriekšējo 12 stieņu vietā un pārstrādātais priekšējais pārsegs atšķir jauno modeli no saviem priekšgājējiem. No sānskata redzamo jauno iezīmju klāstā ietilpst arī pagriezienu rādītāji, kas iestrādāti ārējo spoguļu apakšējā daļā. Un, visbeidzot, rūpīgi nostrādātajā aizmugures daļā savu ieguldījumu sniedz tievā hromētā līnija, kas savieno divus šauros atstarotājus uz aizmugurējā bufera.

Salonā: jauni ādas sēdekļi, optimizēts trokšņa līmenis, aizmugurējo pasažieru izklaides komplekts un skaņas sistēma ar paplašināto centrālo skaļruni.
BMW 7. sērijas sedana salonu raksturo nevainojams dizains, augstākās klases materiāli, kvalitatīva apdare un izcils praktiskums. Vadītājs un priekšā sēdošais pasažieris var ērti iekārtoties jaunā dizaina ādas sēdekļos, kas nodrošina optimālu sānu balstu un nepārspējamu komfortu garos ceļojumos. Arī aizmugurē sēdošie var ceļojumā baudīt greznību un pasargātību no ārpasaules trokšņiem. Pēc izvēles aizmugurējo sēdekļu rindu ir iespējams aprīkot ar atsevišķiem sēdekļiem, ko var pielāgot pasažieru vajadzībām. Papildaprīkojumā ietvertais aizmugurējo pasažieru izklaides komplekts ar 9,2 collu plakanā ekrāna monitoru nodrošina, ka garos ceļojumos katrā laikā ir pieejama patīkama atslodze. Jaunā 1200 vatu Bang & Olufsen High End Surround Sound sistēma nodrošina nevainojamu skaņas kvalitāti. Sistēmas 16 skaļruņi ietver izgaismotu centrālo skaļruni, kas gandrīz pilnībā apslēpts instrumentu panelī.

Kokpits: melnā paneļa tehnoloģijas displeju izvēle un centrālais vadības displejs ar 3D grafiku.
Jaunajā BMW 7. sērijā daudzfunkcionālais instrumentu displejs aiz stūres ievēro vadītāja vēlmes. Paplašinātā melnā paneļa tehnoloģija ar 10,25 collu lielo ekrānu paver gluži jaunu displeja iespēju klāstu. Tagad instrumenti tiek atainoti, izmantojot dažādas krāsas un grafikas atkarībā no izvēlētā braukšanas režīma, un displejā tiek rādīta situācijai atbilstoša informācija, piemēram, statuss un funkcijas. Arī vadības displejs instrumentu paneļa centrālajā daļā ir guvis vizuālus un tehniskus uzlabojumus, un šobrīd tajā ir ieviesta augstas izšķirtspējas 3D grafika.

Spēka pārvads un šasija:
palielināta jauda, optimizēta efektivitāte un uzlabots braukšanas komforts.
Jaunais BMW 7. sērijas sedans ar pilnu sparu sāks uzvaras gājienu 2012. gadā, apbruņojies ar jauniem un vispusīgi uzlabotiem dzinējiem, kas ir sevišķi ekonomiski un rada zemu izmešu līmeni un kas pārvirza jaudu uz piedziņas riteņiem ar pārdomāto astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Tādas tehnoloģijas, kā Auto Start-Stop funkcija, bremžu enerģijas reģenerācija un otrās paaudzes braukšanas pieredzes vadības slēdzis ar ECO PRO režīmu un vienmērīgās braukšanas funkciju, ļauj panākt vēl ievērojamāku degvielas patēriņa ietaupījumu.

Papildus vadošajam modelim BMW 760i ar 12 cilindru dzinēju un bāzes līmeņa dzinējam BMW 730i modeļos (nav pieejams visās valstīs) klienti var izvēlēties arī jauno sešcilindru vienrindas dzinēju, ar ko aprīkots BMW 740i, vai uzlaboto V8 benzīna dzinēju, kas paredzēts BMW 750i modelim. Tāpat arī sešcilindru dīzeļdzinēji BMW 730d un BMW 740d modeļos piedāvā vadītājiem palielinātas jaudas un mazāka degvielas patēriņa apvienojumu. Savukārt šīs sezonas debitants ir jaunais BMW 750d xDrive. Šajā modelī zem motora pārsega atrodas TwinPower turbo sešcilindru dīzeļdzinējs – jaudīgākais šāda veida dīzeļdzinējs pasaulē. Klāsta piedāvājumu noslēdz otrās paaudzes BMW ActiveHybrid 7 ar jauno sešcilindru vienrindas dzinēju un ievērojami zemāku izmešu līmeni.

Iespaidīgs šasijas elementu kopums sekmē pamanāmu BMW 7. sērijas sedana braukšanas komforta uzlabojumu. Optimizēto šasiju ar pārveidotiem gumijas gultņiem un jauniem amortizatoriem, kā arī aizmugurējās ass pašregulējošo pneimatisko balstiekārtu papildina standartaprīkojumā iekļautais elektriskais stūres pastiprinātājs. Jaunāko tehnoloģiju elektroniskās kontroles sistēmas ar atjauninātām programmatūrām palīdz pilnveidot BMW 7. sērijas sedana gargabalnieka īpašības un nodrošināt, ka jaunais automobiļa klāsts ļauj vēl vairāk izbaudīt ceļojumu – gan dinamikas, gan komforta ziņā.

BMW ConnectedDrive: komforta, vadīšanas paļāvības un nepārspējamas drošības pamatā ir pārdomāta integrācija.
Vadītāja palīgsistēmu un mobilitātes pakalpojumu unikālais apvienojums ļauj BMW 7. sērijai no jauna demonstrēt savas inovatīvās priekšrocības un tehnisko pārākumu pār konkurentiem. Šajā nolūkā BMW ConnectedDrive klāsts ietver iespaidīgus jaunus aprīkojuma elementus, kas ļauj sedanam noturēt vadošo pozīciju luksusa klases segmentā.

Sistēmas, kas maksimāli veicina drošību, ietver BMW nakts redzamību + dinamisko gaismas punktu un gājēju atpazīšanas tehnoloģiju (unikāla augstākās klases segmentā), pretapžilbināšanas LED tālo gaismu palīgu, vadītāja papildināto palīgu ar Stop & Go funkciju, aktīvo aizsardzību ar automātisku noguruma atpazīšanu un ātruma ierobežojuma informāciju, tostarp apdzīšanas aizlieguma informācijas parādīšanu, izmantojot ceļazīmju simbolus. Jaudīgāka operētājsistēma, kas izmantota centrālajā vadības displejā, ļauj vieglāk pārvaldīt izklaides piedāvājumu, optimizē biroja un tiešsaistes pakalpojumus, kā arī atvieglo tālruņa lietošanu. Savukārt profesionālā navigācijas sistēma tagad ir jaudīgāka, un tajā ir iestrādāta jauna un sevišķi skaidra karšu grafika un 3D pilsētas režīms. BMW 7. sērijas funkcionālo uzlabojumu klāstu noslēdz inovatīvā brīvroku bagāžas nodalījuma atvēršana.

BMW Group

BMW Group ir viens no veiksmīgākajiem automobiļu un motociklu ražotājiem pasaulē ar BMW, MINI, Husqvarna Motorcycles un Rolls-Royce zīmoliem. BMW Group kā pasaules mēroga uzņēmumam pieder 25 ražotnes un montāžas rūpnīcas 14 valstīs, un tā ir izveidojusi vispasaules tirdzniecības tīklu vairāk nekā 140 valstīs.

2011. gadā BMW Group visā pasaulē pārdeva aptuveni 1,67 miljonus automobiļu un vairāk nekā 113 000 motociklu. Pirmsnodokļu peļņa 2010. gadā bija 4,8 miljardi eiro, bet kopējie ienākumi – 60,5 miljardi eiro. 2010. gada 31. decembrī BMW Group strādāja apmēram 95 500 darbinieku visā pasaulē.

BMW Group panākumu pamatā vienmēr bijusi ilgtermiņa stratēģija un atbildīga rīcība. Tāpēc uzņēmums nodrošina ekoloģisku un sociālu ilgtspēju, kuras pamatā neatņemama uzņēmuma stratēģijas daļa ir vērtību kopums – augsta atbildība par izstrādājumiem un skaidra apņemšanās saglabāt resursus. BMW Group pūļu rezultātā pēdējo septiņu gadu laikā tā ir iekļauta Dow Jones ilgtspējas indeksā kā nozares līderis.

www.bmwgroup.com
Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup
Twitter: http://twitter.com/BMWGroup
YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview